INTRODUKTION

STØTTER EFFEKTIVE INITIATIVER MED OPLYSNING TIL BØRN OG UNGE OM FARERNE VED STOFFER

Med henvisning til stoffernes ødelæggende indflydelse på samfundet skrev forfatteren, humanisten og grundlæggeren af Scientology, L. Ron Hubbard: ”Vores klode er stødt ind i en barriere, som stopper enhver virkelig social fremgang – nemlig stoffer, medicin og andre biokemiske midler. Disse kan sætte folk i en tilstand, som ikke bare blokerer for og ødelægger deres fysiske sundhed, men som også kan forhindre alle former for stabile fremskridt i deres mentale eller åndelige velbefindende.” Denne udtalelse fører til endnu en vurdering af den rolle, som stofmisbrug spiller for opløsningen af samfundets grundlæggende struktur: ”Forskning har vist, at medicin og narkotika tilsammen er de mest ødelæggende faktorer i vores samfund i dag.”

DET MEST DESTRUKTIVE ELEMENT i vores
KULTUR LIGE NU
er STOFFER.

Hubbards forskning på dette område førte til nogle ganske enestående løsninger på, hvordan man rehabiliterer stofmisbrugere. Det arbejde inspirerede Kirken og en masse scientologer til at starte Sandheden om stoffer, et ikke-religiøst program som nu har kørt i over tyve år, med det formål med at få sandheden om stoffer ud til den brede befolkning.

Kirken og dens medlemmer gør et stort arbejde rundt om i verden for at udrydde stofmisbrug gennem oplysning, og den opfordrer alle, der ønsker en stoffri verden, til at deltage i dens aktiviteter.

UDRYDDER DEN VERDENSOMSPÆNDENDE
EPIDEMI MED STOFMISBRUG

Stoffer er mere end bare endnu et socialt problem. Omkring 210 millioner mennesker – fra alle samfundslag – bruger ulovlige stoffer. Næsten 200.000 dør på grund af stofmisbrug hvert år.

Dem, det går værst ud over, er de unge. Hvert tolvte sekund eksperimenterer endnu et skolebarn med ulovlige stoffer for første gang. Brugen af stoffer inden for denne aldersgruppe er steget støt igennem det sidste årti, og børn udsættes for stoffer i en yngre og yngre alder.

mere

SANDHEDEN OM STOFFER
MULTIMEDIE-OPLYSNINGSMATERIALER

Sandheden om stoffer-programmet, der trækker på 25 års erfaringer med forebyggelse af stofmisbrug, har løst problemet med, hvordan man kommunikerer realiteterne om stofmisbrug effektivt til de unge – både til den enkelte og til grupper.

Både erfaringer og undersøgelser viser, at teenagere og unge først og fremmest lytter til deres jævnaldrende. Derfor formidles kernen i budskabet af unge mennesker – hvoraf nogle selv har været ude i afhængighed og har overlevet det, så de nu kan fortælle deres historie – som taler til andre unge mennesker både gennem hæfterne, gennem en række public service-meddelelser og i en dokumentarfilm.

mere

MILLIONER NÅET MED BUDSKABET
”DE SAGDE, DE LØJ”

Da Sandheden om stoffer-hæfterne var så effektive, resulterede det i, at man producerede en række public service-meddelelser med titlen ”De sagde, De løj”. Med stærke billeder af de destruktive virkninger fra de mest udbredte stoffer, giver de 16 PSA’er et tidssvarende budskab, der taler direkte til de unge.

Disse meddelelser kan effektivt forhindre, at unge prøver stofferne første gang, og de er et vigtigt led i Sandheden om stoffer-programmet.

mere

UNDERVISNINGSFILMEN
SANDHEDEN OM STOFFER

Det vigtigste element i Sandheden om stoffers undervisningsprogram er en dokumentarfilm på 100 minutter, Sandheden om stoffer: Rigtige mennesker, virkelige historier, som fokuserer på hvert af de 11 mest almindeligt misbrugte stoffer.

Filmen præsenterer kendsgerningerne: Hvad der gør et stof til et narkotikum, hvad de hver især gør mod sindet og kroppen, og hvad de alle fører til.

mere

ONLINE UDDANNELSESCENTER
INTERAKTIV HJEMMESIDE

For at gøre programmet endnu mere let tilgængeligt findes der nu et omfattende, interaktivt undervisningscenter med information om stoffer – nejtilstoffer.org. Her er alt materialet tilgængeligt, så man kan se det, downloade det eller bestille det online.

mere

SANDHEDEN OM STOFFER
ET BUDSKAB TIL HELE VERDEN

Velorganiserede aktiviteter med frivillige i 180 lande har resulteret i uddelingen af 50 millioner hæfter til forebyggelse af stofmisbrug og i titusindvis af lokale aktiviteter med det formål at højne bevidstheden om stoffer.

Programmet er effektivt, når det handler om at forebygge brugen af stoffer. Dem, der er blevet informeret, kan modstå pres fra deres jævnaldrende, og mange vælger helt at lade være at eksperimentere med stoffer overhovedet.

mere

FÅR LØSNINGER UD TIL
MILLIONER AF MENNESKER

Scientology kirkens internationale disseminerings- og distributions-center i Los Angeles, Californien, står som et centralt punkt for de globale, humanitære initiativer, som støttes af Scientology kirken og scientologer. Ud over at producere dissemineringsmateriale til over 10.000 Scientology kirker, missioner og tilknyttede grupper verden over, producerer centeret også undervisningsmateriale til alle de humanitære programmer, kirken sponserer.

mere

RESULTATER AF AT INDFØRE
PROGRAMMET

Det mest effektive våben i kampen mod stoffer og stofmisbrug er undervisning. Scientology kirker og deres medlemmer har arbejdet sammen med ligesindede grupper og enkeltpersoner om at skabe en mærkbar ændring i verdens narkoproblemer.

På grund af undervisningsmaterialernes effektivitet og de resultater programmets aktiviteter skaber, uanset hvor de er blevet taget i brug, så skaber Sandheden om stoffer-kampagnen respekt og får støtte fra lærere, sundhedspersonale, skolevejledere, politibetjente, samfundsledere, embedsmænd, elever og forældre.

mere